Alpha

Vacature: ALPHA zoekt een nieuw bestuur!

Posted: april 4, 2017

Faculteitsvereniging ALPHA zoekt een nieuw bestuur. Interesse in een uitdagend bestuursjaar bij de moedervereniging van de Faculteit der Geesteswetenschappen? Misschien zijn wij op zoek naar jou!

Het Algemeen Platform Humaniora Amsterdam (ALPHA) is de faculteitsvereniging voor de studieverenigingen en bladen van de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam. Naast de Algemene Raadsvergaderingen en Bladenoverleggen speelt ALPHA ook een ondersteunende rol in het organiseren van evenementen zoals het Kerstgala der FGw, het voetbaltoernooi der Geesteswetenschappen en natuurlijk de Grote Projecten. Als bestuurslid van ALPHA vorm je de schakel tussen de studieverenigingen en het faculteitsbestuur. Ook heb je de kans om deel te nemen in diverse raden van toezicht (zoals Babel en VOX-POP).

Het bestuur van ALPHA bestaat uit een voorzitter, secretaris en penningmeester. Deze taakverdeling is de basis van het bestuur. Alles wordt in overleg en in samenwerking met elkaar besloten. De voorzitter houdt overzicht, treedt het meeste op de voorgrond en leidt de interne vergaderingen, Algemene Raadsvergaderingen, Bladenoverleggen en andere bijeenkomsten. Naast het notuleren is de secretaris verantwoordelijk voor de communicatie via de e-mail, Facebook, website en nieuwsbrief (2 à 3 keer per jaar). Je onderhoudt voortdurend contact met de redacties en besturen en reserveert locaties voor de ALPHA-leden. De penningmeester beheert de geldpot en is verantwoordelijk voor de financiën van ALPHA. Je houdt je bezig met de subsidieverdeling en acquisitieplannen voor de leden. Daarnaast ben je als penningmeester veel in contact met de studieverenigingen en bladen om te proberen hun financiële situatie te verbeteren.

Wij zijn op zoek naar drie bevlogen studenten met een hart voor de faculteit die hun bestuurs- of redactie-ervaring tot een hoger niveau willen tillen. Bestuurservaring is een pre maar geen vereiste. ALPHA biedt een leerzaam en interessant bestuursjaar bij een overkoepelend orgaan. Het hele jaar door krijg je te maken met veel nieuwe mensen en mooie projecten. Een bestuurstaak wordt tevens vergoed met een bestuursbeurs.

Lijkt dat je wat? Stuur dan vóór 30 april 2017 23:59 een mail naar alpha-fgw@uva.nl met een korte motivatie (200 woorden), een functievoorkeur en bijgevoegd Curriculum Vitae. Dan nemen we spoedig contact met je op!

Nog vragen? Schroom niet om ons te mailen of aan te spreken in de wandelgangen. Ook is meer informatie te vinden op onze website en via Facebook.